AKEV (Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri  T.C Başbakanlık Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Topluluğu Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat GÜRBÜZ’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarete AKEV Yönetim Kurulu Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU ve beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

AKEV Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU, T.C Başbakanlık Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Topluluğu Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat GÜRBÜZ’e Vakfın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi vererek projelerini anlattı.

T.C Başbakanlık Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Topluluğu Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat GÜRBÜZ’de görev yaptığı Başkanlığının yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar yapmak, soydaş ve akraba topluluklar ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütmek ve AB projeleri hariç olmak üzere ülkemizde eğitim görmesi uygun bulunan yabancı öğrencilerin başarısı için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamakla görevli kurum olduğunu bildirerek,  Ahlatlı öğrencilerimize de her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Başkan ŞEREFOĞLU, 2017 Şubat ayı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan Ahlat Gecesi programı ve içeriği konusunda açıklama yaparak bilgi verdi, kendilerini geceye davet etti. Murat GÜRBÜZ, AKEV Yönetim Kurulunun ziyaretinden ve önemli olarak nitelendirdiği Vakfın etkinliklerine davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yapılan ziyaret sonrasında ŞEREFOĞLU ve GÜRBÜZ birbirlerine hediye takdiminde bulundu.