AKEV (Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri  T.C Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan AZAPAĞASI’nı makamında ziyaret etti.

Ziyarete AKEV Yönetim Kurulu Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU ve beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

AKEV Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU, T.C Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan AZAPAĞASI’na Vakfın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi vererek projelerini anlattı.

T.C Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan AZAPAĞASI’da görev yaptığı Başkanlığının Hukukun üstünlüğü, yargı bagımsızlığı ve tarafsızlığı ile insan haklarını esas alarak, adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasını sağlayacak politikaları geliştirmek ve uygulamak, Hak ve özgürlükleri koruyan, adil, güven veren, erişilebilir ve etkin bir adalet sistemi olduğunu bildirmiştir. AZAPAĞASI, aynı zamanda Ahlat’ta 1000 kişiye istihdam alanı da sağlayacak kapalı ve açık cezaevi yapımı bilgilerini de iletmiştir.

Başkan ŞEREFOĞLU, 2017 Şubat ayı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan Ahlat Gecesi programı ve içeriği konusunda açıklama yaparak bilgi verdi, kendilerini geceye davet etti. Alpaslan AZAPAĞASI, AKEV Yönetim Kurulunun ziyaretinden ve önemli olarak nitelendirdiği Vakfın etkinliklerine davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yapılan ziyaret sonrasında ŞEREFOĞLU ve AZAPAĞASI birbirlerine hediye takdiminde bulundu.