AHLAT’LI HEMŞEHRİLERİMİZ ‘’GELENEKSEL AYRANAŞI ŞÖLENİ’’NDE BİR ARAYA GELDİ

AHLAT’LI HEMŞEHRİLERİMİZ ‘’GELENEKSEL AYRANAŞI ŞÖLENİ’’NDE BİR ARAYA GELDİ

Van Ahlat Derneğinin organize ettiği AKEV ve 7 Ahlat Derneğinin de Destek verdiği Geleneksel Ayranaşı Şöleni Ahlat-Çarho’da yapıldı. Etkinliğimize Ahlat Kaymakamı Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu,  Vakıf Onursal Başkanımız Sayın Ahmet Köksal, M.V. Halil İbrahim Oral katılmıştır. Şölende söz alan Van Ahlat Dernek Başkanımız Gani KAYA geleneksel hale getirdiğimiz Ayranaşı şölenine katılanlara teşekkür ederek her geçen gün şölenimize ilgilinin daha da arttığına değinerek seneye tekrar bir araya gelmemiz ümide ile  selam ve saygılarını ileterek sözü AKEV Genel Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU’na vermiştir. ŞEREFOĞLU öncelikle bu tür etkinlikler ile hemşehrilerimizi bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını, bu coşkuların halkımızı mutlu ettiğini bu mutlulukların biz STK ları da güçlendirerek daha özverili çalışmanın gerekliliğini vurgulayarak aynı zamanda VAKIF VE DERNEKLERİN amaçlarına da değinerek Gençlerimizi okutmak Vatanına, Milletine faydalı birer bireyler olarak yetiştirmek, Ahlatımızın kültürel mirasını korumak olduğunu vurgulamıştır daha sonra söz alan Ahlat Kaymakamımız Bülent TEKBIYIKOĞLU’da Bu tür etkinliklerden duyduğu memnuniyetini dile getirerek STK lara halkımızın bu tür Sosyal etkinliklere ihtiyacının olduğunu bu vesile ile AKEV VE DERNEKLERE teşekkür etmiştir. Etkinlikler Davullu,  Zurnalı Halayların çekildi, Yöresel Sanatçımız Mustafa AKARSU’nun da yer aldığı konserle son bulmuştur.

1000 Yakın katılımın olduğu etkinliğimize gösterilen ilgiden dolayı Ahlat halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

AKEV VE AHLAT DERNEKLERİ