Ahlat Vakfı ( AKEV ) Genel Merkezinde hafta sonu yapılan Toplantıda ilçemiz Ahlat’ta devam eden Faaliyetler ve Yeni projeler üzerinde istişareler yapıldı. Toplantıya Ahlat Belediye Başkanımız Sayın Abdulalim Mumtaz ÇOBAN, İstanbul Dernek Başkanımız Adnan AYBER ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Fevzi AKGÜL, Lider YILDIRIM, Metin AVCI ve Sungur KAPTAN, Antalya Dernek Başkanı Şahap KOÇAK,  Kocaeli Dernek Başkanı Nahit KOCASLAN, Bursa Bitlis Derneği Başkanı Mehmet Demir, Ahlat Kültür ve eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara’da yaşayan Hemşerilerimiz ile Basın Mensupları katılmışlardır.

STK’ların ortak düşünce olarak özellikle Ahlat’ın Turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesi için Ulaşım ve Konaklamanın öncelikli sırada yer alması gerektiğini bildirmişlerdir.

Söz alan, Ahlat Belediye Başkanımız Sayın Abdulalim Mumtaz Coban’da  Ulaşım ve Konaklama ile ilgili çalışmaların devam ettiğini özellikle konaklama olarak Ahlat Selçuklu Otelinin yeniden Restore edilerek hizmete açılacağını, yapımı devam eden AVM’nin son aşamaya geldiğini belirten Abdulalim Mumtaz ÇOBAN aynı zamanda bir ilkin daha duyurusunu yaparak TOKİ tarafından az katlı Ahlat taşlarından yapımı planlanan yeni bina modellerinin de tanıtımı da yapmıştır.