AKEV (Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri Ahlat Eski Kaymakamı, T.C. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet AVŞAR’ı makamında ziyaret etti.

AKEV Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU, T.C. İçişler Bakanlığı Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet AVŞAR’a Vakfın faaliyetleri ve çalışmalarına ilişkin bilgi vererek projelerini anlattı.

T.C. İçişler Bakanlığı Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet AVŞAR’da 2003-2007 yıllarında Ahlat’ta Kaymakamlık yaptığı dönemde Ahlatlıların sıcak yaklaşımlı, güler yüzlü, misafirperver ve herşeyden önemlisi yardımsever olduklarından övgüyle söz ederek Ahlat’ı ve Ahlat halkını özlemlerle andığını açıkladı.

Müsteşarımız Ahlatı’ın özellikle son yıllarda Doğal ve Kültürel yapısının giderek bozulduğunu çarpık yapılanmalara vurgu yaparak bu konularda STK lara çok iş düştüğünü Kültürel Mirasın korunması için Ahlat’a sahip çıkılması vurgusunu yapmıştır.

Başkan ŞEREFOĞLU’da bu konu ile ilgili STK lar olarak çalışmalar başlattıklarını bildirerek her ne kadar STK olarak Ahlat dışında faaliyetlerimizi sürdürsek de bir ayağımızın Ahlat’ta olduğunu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtmiştir.

Yapılan ziyaret sonrasında Vakıf Başkanı ŞEREFOĞLU, Sayın Ahmet AVŞAR’a Ulu Kümbet olarak adlandırılan, Adı Şadi Aka’ya ait olduğu ve 1273 tarihini taşıdığı tespit edilmiş XIII. Y.Y. ait tabloyu ziyaretin anısına hediye etti.