AKEV (Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerini Ahlat Eski Kaymakamı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Bilal ŞENTÜRK makamında kabul etti.

AKEV Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Bilal ŞENTÜRK’e Vakfın faaliyetleri ve çalışmalarına ilişkin bilgi vererek projelerini anlattı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Bilal ŞENTÜRK’de Ahlat’ta Kaymakamlık yaptığı dönemde Ahlatlıların sıcak yaklaşımlı, güler yüzlü, misafirperver ve herşeyden önemlisi yardımsever olduklarından övgüyle söz ederek Ahlat’ı ve Ahlat halkını özlemlerle andığını açıkladı. 23 Aralık 2016 tarihinde Ahlat Kaymakamlığının düzenlediği Ankara Vilayetler Evinde tanıtımı yapılacak ”Sanal Alemde Ahlat Projesi” ve Ahlat Tanıtım Filmi gösterimine katılarak Ahlat’lıları yine bir arada görmenin kendilerini mutlu edeceğini ifade etti.

Başkan ŞEREFOĞLU, 2017 Şubat ayı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan Ahlat Gecesi programı ve çalışmaları konusunda açıklama yaparak bilgi verdi, kendilerini geceye davet etti. Sayın Bilal ŞENTÜRK’de, AKEV Yönetim Kurulunun ziyaretinden ve önemli olarak nitelendirdiği Vakfın etkinliklerine davet edilmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Yapılan ziyaret sonrasında Vakıf Başkanı ŞEREFOĞLU, Sayın Bilal ŞENTÜRK’e Tarihi M.Ö. 900’e uzanan, Selçuklu Mezar Taşlı tabloyu ziyaretin anısına hediye etti.